Feel the taste of the world

Macaroni met kaas en hesp

Voor 4 personen:

Vooral kinderen zijn dol op dit gerechtje. Om dit klassieke gerecht toch beter verteerbaar/voedzamer te maken heb ik gebruik gemaakt van speltbloem en lactosevrije melk. Dit doet zeker niets af aan de smaak en wat mij betreft is de textuur van de saus veel beter dan met tarwebloem en gewone melk. Eens proberen is de boodschap šŸ˜‰

Ingrediƫnten:

75 g speltbloem
75g boter
1 liter lactosevrije melk
8Ā plakjes hesp
250g geraspte kaas
375g macaroni/penne (spelt)
peper, zout, nootmuskaat

Werkwijze:

Zet een kookpot op het vuur met een ruime hoeveelheid water, een snuifje zout en wat olijfolie. Breng aan de kook. Kook de macaroni zoals aangegeven op de verpakking. Smelt de boter in eenĀ kookpot en voeg de bloem toe. Laat de roux een beetje bakken(5min) en roer af en toe met de garde erdoor. Voeg beetje bij beetje al roerende de melk toe. Roer goed om klonters te vermijden en laat de saus opkoken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak. Voeg de geraspte kaas toe en de in blokjes gesneden ham. En klaar is deze heerlijke macaroni.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *